De Bakkersmolen van Schuld
Meer informatie
Bakkerij, brasserie/lunchroom, winkel, museum, trouwlocatie, ijsfabriek, chocolaterie... Deze veelzijdige locatie met 'Worldwide Unique Bakery'-Concept is zoveel meer dan een bakkerij alleen! Een prachtige speksteen kachel scheidt de winkel van het horecalgedeelte. Neem plaats bij de geweldige speculaasbar of in de glazen serre aan de voorkant, die een doorgang heeft naar het terras. Geniet van de lekkerste specialiteiten uit de streek, een speciaalbiertje, een goed glas wijn, diverse andere warme- of koude dranken, gebak of lekker lunch. Ook boven, rondom de authentieke hamermolen waar de ouderwetse silo's en werktuigen nog intact zijn gebleven, is het sfeervol genieten. Is de molenaar aan het werk, dan is een bezoek met uitleg over de werking van de molen een echte aanrader!
Molen de Tijd, een achtk…
Bakkerij, brasserie/lunchroom, winkel, museum, trouwlocatie, ijsfabriek, chocolaterie... Deze veelzijdige locatie met 'Worldwide Unique Bakery'-Concept is zoveel meer dan een bakkerij alleen! Een prachtige speksteen kachel scheidt de winkel van het horecalgedeelte. Neem plaats bij de geweldige speculaasbar of in de glazen serre aan de voorkant, die een doorgang heeft naar het terras. Geniet van de lekkerste specialiteiten uit de streek, een speciaalbiertje, een goed glas wijn, diverse andere warme- of koude dranken, gebak of lekker lunch. Ook boven, rondom de authentieke hamermolen waar de ouderwetse silo's en werktuigen nog intact zijn gebleven, is het sfeervol genieten. Is de molenaar aan het werk, dan is een bezoek met uitleg over de werking van de molen een echte aanrader!
Molen de Tijd, een achtkantige graanmolen, en de naastgelegen molenaarswoning stammen uit 1854. In de loop der jaren zijn er meerdere gebouwen bijgekomen zoals een hamermolen in 1896, een graanschuur in 1920 en een grote hal in 1960. Alle gebouwen zijn met behoud van authentieke details en elementen gerestaureerd tot bakkerij, bakkerswinkel, chocolaterie, ijssalon, en horecagedeelte met serre en terras. Al deze onderdelen lopen vloeiend in elkaar over en vormen samen het ‘Worldwide Unique Bakery’- concept. De molen is over het algemeen op alle werkdagen geopend, kom gerust binnen.
Bakker Jan-Aart Schuld uit Oldebroek heeft met de aankoop van molen De Tijd de molen behouden van de ondergang. In 2018 is er een grondige restauratie geweest met een prachtig resultaat. Op 27 augustus 1886 werd Bakkerij Schuld ingeschreven in het handelsregister. De basis voor het succes van de bakkerij anno 2020 ligt in de receptuur waarmee al in het prille begin werd gewerkt.
In de gezellige winkel hangt niet alleen de geur van versgebakken brood. Hier snuif je ook de nostalgie van onze voorvaderen op. Immers, de receptuur van toen gebruiken zij ook nu nog voor de producten. Er is volop keus in broden, broodjes, koeken en banket.
In de brasserie kun je terecht voor een vers belegd broodje, een kop koffie of thee al dan niet met gebak of een lekkere koek. Borrelen met een goed glas wijn, speciaalbier al dan niet met een lekkere borrelplank behoort ook tot de mogelijkheden.
Openingstijden
- Voor actuele openingstijden bezoek de website.