Vestingdagen Elburg

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Contact

Adres:
Centrum van Elburg
Jufferenstraat
8081 CR ELBURG
Plan je route

Meer informatie

Gezelligheid! Dat is het belangrijkste ingrediënt van de Elburger vestingdagen. Op een aantal woensdagen in de zomermaanden kan jong en oud zich weer prima vermaken binnen de stadsmuren van Elburg. Met o.a. een gezellige braderie, kinderactiviteiten, bottertochten en live muziek.

Tijdens de Vestingdagen is er voor elke leeftijd wat te beleven! Wat te denken van de traditionele g…

Gezelligheid! Dat is het belangrijkste ingrediënt van de Elburger vestingdagen. Op een aantal woensdagen in de zomermaanden kan jong en oud zich weer prima vermaken binnen de stadsmuren van Elburg. Met o.a. een gezellige braderie, kinderactiviteiten, bottertochten en live muziek.

Tijdens de Vestingdagen is er voor elke leeftijd wat te beleven! Wat te denken van de traditionele gezellige braderie. De kramen staan binnen de stadsmuren zodat u om de zoveel meter tegen een geweldige aanbieding loopt. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels in de vesting geopend tot 18.00 uur. U kunt het ook rustiger aanpakken en heerlijk genieten op één van de vele terrasjes die Elburg rijk is. Genieten van een lekker koud drankje en natuurlijk mensen kijken. U kunt meevaren op een ouderwetse Elburger Botter (reserveren bij de kraam aan de haven). Voor de kunst en cultuur liefhebber is er altijd genoeg te zien in Elburg. De eeuwenoude geveltjes en idyllische plekjes zijn een genot voor het oog. Of bezoek één van de vele musea in Elburg: Museum Elburg, Museum Sjoel Elburg, het Nationaal Orgelmuseum, Bottermuseumwerf De Hellege, Museumsmederij De Hoefhamer, Verhalenmuseum Bijbelverhalen in zand, Visafslag Elburg of bezoek de Vischpoort en Kazematten. Ieder museum is een belevenis op zich!

Van 11.00 tot 12.00 uur treedt het Veluws Mannenensemble op onder leiding van Wilbert Magré met aan het orgel Jan Rozendaal.
's Avonds is het ouderwets gezellig met live muziek op de Vischmarkt verzorgd door Bier&Spijscafé Bassies. 

Op 20 juli is  er geen braderie en geen avondprogramma maar een leuke kinder-kleedjesmarkt.
24 augustus is er ook geen braderie maar van 18.00-19.00 een kinderdisco en aansluitend live muziek op de Vischmarkt.

Parkeren kunt u gratis op de parkeerplaats De Oude Vos en Het Schootsveld, op zo’n 3-5 min. loopafstand van het centrum.

Kortom, de Vestingdagen zorgen voor veel vertier en gezelligheid in Elburg. Kom het ook beleven!

Wanneer

  • De Kleedjesmarkt is op woensdag 20 juli. Dan zijn er geen kramen en is de Beekstraat geheel gereserveerd voor de kleedjesmarkt. Alle andere Vestingdagen mogen er géén kleedjes neergelegd worden. Van te voren aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De kleedjes mogen alleen in de Beekstraat, niet de Bloemstraat. Kleedjes neerleggen en inrichten mag VANAF 08.00 uur. NIET EERDER! Om 18.00 uur moet alles opgeruimd zijn. Spullen die niet verkocht zijn, moeten mee terug naar huis, niet op straat achterlaten of bij een vuilnisbak zetten! Wees sociaal en geef elkaar de ruimte.

Kenmerken

Locatie