Zomermaatregelen

. Net als vorig jaar zijn er een aantal Covid-19 maatregelen in de binnenstad getroffen. Nu het aantal bezoekers in de stad weer toegenomen is en de terassen open zijn, wordt het lastiger om voldoende afstand te houden. Bezoekers van Elburg wordt gevraagd zoveel mogelijk rechts te houden, niet te fietsen in de stad en in het algemeen rekening te houden met elkaar. Op beide parkeeplaatsen zijn tijdelijke fietsenstallingen geplaats en de bestaande fietsroutes worden omgeleid. Tijdens hele drukke periodes zullen de City Hosts ingezet worden om bezoekers hierop te wijzen en verder te helpen. Op deze manier kunnen wij de stad veilig open houden.

City Host

Ook dit jaar zorgt corona voor de nodige maatregelen in de binnenstad. In opdracht van de gemeente Elburg nemen tieners van @Robert’s de rol van City Host op zich, voor hen een leerzame ervaring in een bijzondere tijd. Te herkennen aan hun rode t-shirts staan ze er om toeristen en andere bezoekers in de stad er aan te herinneren dat we anderhalve meter afstand moeten houden. Ze vragen bezoekers om zoveel mogelijk rechts te lopen, informeren fietsers dat er in drukke periodes niet gefietst mag worden en fungeren tevens als gastheer/vrouw om bezoekers te informeren over de bezienswaardigheden en faciliteiten.

Tijdelijke overdekte fietsenstalling

Om zoveel mogelijk fietsen uit de binnenstad te houden, zijn er op het Schootsveld en de Loswal tijdelijke overdekte fietsenstallingen geplaatst. Hierdoor blijft er ruimte over in het wandelgebied. Bij de tenten staan camera's die de fietsen 24/7 bewaken en tevens is er mogelijkheid om jouw elektrische fiets op te laden. Deze tijdelijke fietsenstalling zal naar verwachting tot medio september blijven staan.