Havenwandeling

Meer informatie

Prachtige wandeling van anderhalf uur door het havengebied van Elburg met een deskundige gids. Tijdens de wandeling bezoek je ook de Visafslag en de Botterwerf. In 2020 zijn helaas de botterwerf en de visafslag gesloten. Wil je echter een wandeling met extra informatie over het havengebied dan kan dit aan de gids doorgegeven worden. De havenwandeling kost dan hetzelfde als de stadswandeling namelijk € 4,50 per persoon.

Visafslag Elburg:
De oorspronkelijke visafslag is als museum ingericht bij de haven van Elburg. Naast verschillende voorwerpen als netten, manden, touwen etc. wordt een overzicht gegeven van de visserijgeschiedenis van Elburg.

Botterwerf 'de Hellege':
Bottermuseumwerf 'De Hellege' heeft een museaal gedeelte waar de historie van de visserij in beeld is gebracht, de diverse soorten botters staan uitgestald, de oude ambachten worden getoond en het ontstaan van de Botterstichting wordt uitgebeeld.

Prijzen

  • Volwassenen€ 6,50 Minimale groepsgrootte is 10 personen. Reserveren kan bij VVV Elburg. Eenmalig wordt er 9 euro aan reservering- en administratiekosten berekend. Wanneer de visafslag en de botterwerf nog niet bezocht kunnen worden, kost de havenwandeling € 4,50.

Kenmerken

Locatie

Neem alvast een kijkje