Ontdek Elburg

De vesting van Elburg is een bezienswaardigheid op zich. De eeuwenoude binnenstad heeft een uniek, rechthoekig stratenplan. Nog altijd omringd door prachtige wallen, visrijke grachten en delen van de oude stadsmuur. Verdedigingswerken die hard nodig waren toen Elburg nog een middeleeuwse Hanzestad was en pal aan de Zuiderzee lag.

 • Hanzestad Elburg

  Gister, vandaag en in de toekomst. Ze ontmoeten elkaar in de 9 Hanzesteden in Oost-Nederland. Naast Elburg zijn dat Deventer, Doesburg, Kampen, Zwolle, Harderwijk, Zutphen, Kampen en Hattem.

   

  Hanzestad Elburg
 • Een van de meest markante gebouwen in Elburg

  Een van de markante gebouwen in Elburg is het vroegere Agnietenconvent dat eens een 15e eeuws vrouwenklooster was. In deze laat-gotische panden is nu Museum Elburg/VVV Elburg gevestigd.

  Een van de meest markante gebouwen in Elburg
 • De Vischpoort van Elburg

  Het meest gefotografeerde monument van Elburg is de Vischpoort, van oorsprong één van de verdedigingstorens van Elburg.

  De Vischpoort van Elburg Blik op de zijkant van de Vischpoort vanaf de Nooderwalstraat
 • Vestingstad

  Het ontwerp van de vesting is gebaseerd op het principe van de gulden snede, een zeldzaamheid in de stedenbouw. 

  Vestingstad
 • Ontdekje Plekje

  VVV Elburg zoekt de mooiste foto's uit de Vijf Kernen!

  Ontdekje Plekje
 • Visserijverleden

  De oude houten schepen die nog in de haven liggen, de botters, houden de herinnering aan Elburgs visserijverleden levend.

  Visserijverleden

Verken, ontdek en ervaar Elburg

We hebben een top 10 samengesteld waarmee je een goed beeld hebt over wat Elburg te bieden heeft. De monumentdichtheid is de grootste van Nederland. Vooral in de oude vestingstad en historische vissershaven. Ook de omgeving van Elburg is het ervaren waard, te voet, per fiets, met de boot of met de auto. Vergeet vooral niet de kernen 't Harde, Oostendorp, de Hoge Enk en Doornspijk. Zij zijn een bezoek meer dan waard.