Ontdek Elburg

Ontdek Elburg

De vesting van Elburg is een bezienswaardigheid op zich. Het eeuwenoude binnenstadje heeft een uniek, rechthoekig stratenplan. Nog altijd omringd door prachtige wallen, visrijke grachten en delen van de oude stadsmuur. Verdedigingswerken die hard nodig waren toen Elburg nog een middeleeuwse Hanzestad was en pal aan de Zuiderzee lag.

 • Een van de meest markante gebouwen in Elburg

  Een van de markante gebouwen in Elburg is het vroegere Agnietenconvent dat eens een 15e eeuws vrouwenklooster was. In deze laat-gotische panden is nu Museum Elburg/VVV Elburg gevestigd.

 • De Vischpoort van Elburg

  Het meest gefotografeerde monument van Elburg is de Vischpoort, van oorsprong één van de verdedigingstorens van Elburg.

  Blik op de zijkant van de Vischpoort vanaf de Nooderwalstraat
 • Vestingstad

  Het ontwerp van de vesting is gebaseerd op het principe van de gulden snede, een zeldzaamheid in de stedenbouw. 

 • Ontdekje Plekje

  VVV Elburg zoekt de mooiste foto's uit de Vijf Kernen!

 • Hanzestad Elburg

  Vroeger verliep de handel voornamelijk over het water.  Al in 1367 maakte Elburg deel uit van de Hanze.

 • Visserijverleden

  De oude houten schepen die nog in de haven liggen, de botters, houden de herinnering aan Elburgs visserijverleden levend.

Verken, ontdek en ervaar Elburg

We hebben een top 10 samengesteld waarmee je een goed beeld hebt over wat Elburg te bieden heeft. De monumentdichtheid is de grootste van Nederland. Vooral in de oude vestingstad en historische vissershaven. Ook de omgeving van Elburg is het ervaren waard, te voet, per fiets, met de boot of met de auto. Vergeet vooral niet de kernen 't Harde, Oostendorp, Molendorp en Doornspijk. Zij zijn een bezoek meer dan waard.