IJssalon Casa Piccola

Meer informatie

Bij Casa Piccola maken ze écht ijs. Ze maken het met natuurlijke ingrediënten van de beste kwaliteit. Een goed ijsje maakt je blij en ze maken graag bijzondere smaakcombinaties die een glimlach op je gezicht toveren.

Emmertjes met smaakpasta’s zijn taboe in de ijskeuken. Er wordt melk gebruikt van Elburgse koeien, fruit van lokale telers en specerijen uit de historische kruidentuin. Dat betekent dat bepaalde smaken niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn, maar alleen in de periode dat de ingrediënten op zijn lekkerst zijn. Zo dicht mogelijk bij de oorsprong blijven, dat is belangrijk.

IJs moet zo traditioneel mogelijk gemaakt wo…

Bij Casa Piccola maken ze écht ijs. Ze maken het met natuurlijke ingrediënten van de beste kwaliteit. Een goed ijsje maakt je blij en ze maken graag bijzondere smaakcombinaties die een glimlach op je gezicht toveren.

Emmertjes met smaakpasta’s zijn taboe in de ijskeuken. Er wordt melk gebruikt van Elburgse koeien, fruit van lokale telers en specerijen uit de historische kruidentuin. Dat betekent dat bepaalde smaken niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn, maar alleen in de periode dat de ingrediënten op zijn lekkerst zijn. Zo dicht mogelijk bij de oorsprong blijven, dat is belangrijk.

IJs moet zo traditioneel mogelijk gemaakt worden. Er wordt dan ook flink gekookt. De hele dag staan er pannen op het fornuis en het ruikt altijd heerlijk naar noten, vanille of kruiden in de keuken. Ze zijn zelfs zo maf dat ze zelf mascarpone en limoncello maken. Want naast ambachtelijk werken proberen ze ook duurzaam te werken. Ze letten bij inkoop op verpakkingen en herkomst van producten. En waar ze de keus hebben, maken ze de juiste.

Dit doen ze allemaal omdat ze vinden dat het ijs dit verdiend en omdat ze de klanten willen laten genieten. Daarbij willen ze er zelf een goed gevoel van krijgen en zichzelf blijven uitdagen om ieder ijsseizoen beter te worden. Ze kiezen niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit. Want een ijsje eten moet een feestje zijn.

Dus kom proeven en feest met ze mee!

Openingstijden

  • elke maandag11.00 - 21.15 uur
  • elke dinsdag11.00 - 21.15 uur
  • elke woensdag11.00 - 21.15 uur
  • elke donderdag11.00 - 21.15 uur
  • elke vrijdag11.00 - 21.15 uur
  • elke zaterdag11.00 - 21.15 uur
  • elke zondag12.00 - 21.15 uur
  • De openingstijden kunnen verschillen, beetje afhankelijk van het weer. Houd dus de website of de facebookpagina van Casa Piccola goed in de gaten voor de juiste openingstijden!

Kenmerken

Locatie

Neem alvast een kijkje