Feestelijke opening vaarseizoen Botterstichting

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Meer informatie

Feestelijke opening van het vaarseizoen bij de Botterstichting Elburg

  Op zaterdag 6 april 2024 zet de Elburger Botterstichting de deuren wagenwijd open. Zowel van de loods, als het Leerbedrijf als het…

Feestelijke opening van het vaarseizoen bij de Botterstichting Elburg

  Op zaterdag 6 april 2024 zet de Elburger Botterstichting de deuren wagenwijd open. Zowel van de loods, als het Leerbedrijf als het museum! Jong en oud, botterkenner en nieuwkomer: iedereen is welkom en de toegang is gratis. Ontdek de bijzondere wereld van de historische varende monumenten en de Zuiderzeevisserij van weleer! De werkgroep stelt een gevarieerd programma samen, met een extra seizoen tentoonstelling, demonstraties van oude ambachten en een bezoek aan de restauratie van de EB25 en het Botter Museum. Er zal rond 11 uur ook een botter uit het water op de helling worden getrokken, waarna er begonnen wordt met onderhoud. Er wordt gewerkt aan oude motoren, de blokkenmaker is bezig, op een botter buiten worden de zeilen aangebracht, je kunt kijken naar het schilderen (het prinsenwerk), ook de zeilmakers zijn aan het werk met reparaties en je kunt alles te weten komen van de oude vismethodes. Ook is er een kraampje waar kaarten worden geschilderd met een botter op zee. Daarnaast kan er een tochtje met een botter worden gemaakt om te ervaren hoe het is om op zo’n houten platbodem te varen.

In het Bottermuseum is naast de bestaande collectie ook de nieuwe seizoen expositie te bewonderen. Dit keer worden foto’s tentoongesteld over de botter: Botters in Beeld.

  Tijd over en aangestoken door het enthousiasme van de vrijwilligers? Wordt dan zelf ook vrijwilliger bij deze geweldige stichting! Je kunt je aanmelden in de loods. Natuurlijk zijn ook donaties welkom voor de restauratie van de EB25 en wil je nieuwe donateur worden? Dat kan ook.

  Dus kom tussen 10 en 16 uur naar de open dag en start van het seizoen. Op onze werf, in de loods en in het museum beantwoorden onze vrijwilligers graag al uw vragen.

Locatie