Hoe kom ik er?

Centraal in Nederland tussen Zwolle en Harderwijk

Elburg ligt centraal in Nederland, zo'n uurtje rijden van Utrecht. Ten noordwesten vind je het Veluwemeer en het Drontermeer. In het zuidoosten grenst Elburg aan de Veluwe.

Elburg is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer, met de fiets, over het water of met de auto.

Met de auto

Veel mensen kiezen ervoor om met de auto naar Elburg te komen en dat kan prima. Via de A28 vanuit westelijke richting afslag 15 Epe, vanuit het noorden afslag 16 't Harde en vanuit het zuiden de A50, afslag 27, Epe. Vanuit de polder via de N309. Parkeren buiten de Vesting is nog steeds gratis, m.u.v. evenementendagen. Binnen de Vesting kan alleen voor 1 uur geparkeerd worden binnen de blauwe vakken mét parkeerschijf.

Plan je route bijvoorbeeld via Google Maps

Met de trein en bus

Elburg is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. De meest geadviseerde verbinding is via station Zwolle Centraal. Daar stap je op de Syntus Streekbus 100 richting Nunspeet. Uitstappen bij halte Centrum Elburg en je loopt zo de oude vestingstad binnen.

Je kunt ook gebruik maken van station Nunspeet en daar de Syntus Streekbus 100 richting Zwolle nemen.

Op de onderstaande websites vind je meer informatie. Ga goed voorbereid op pad en plan je route voor vertrek via de reisplanner.

http://www.ns.nl

http://www.9292.nl

 

 

Met de fiets langs weiden en water

Elburg ligt in een fantastisch fietsgebied. Vanuit Nunspeet fiets je langs het Veluwemeer en vanuit Kampen langs het Drontermeer. Schitterende uitzichten over het polderlandschap en over het water maken de fietstocht tot een juweeltje. Je vindt Elburg via de fietsknooppunten 02, 03 en 30. Fietskaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV